Egyház

Még tart a kárfelmérés az erdélyi vihar után

A vihar templomokat is megrongált; a református egyház közadakozást hirdetett.

2017.09.23 10:14MTI

Még tart a károk felmérése Erdélyben a múlt vasárnapi vihar után, amely templomokat is megrongált; a református egyház közadakozást hirdetett - mondta Zila Gábor, a Református Kulturális és Közéleti Alapítvány titkárságvezetője szombaton az M1 aktuális csatorna délelőtti műsorában.

Öt műemléki templom toronysisakja teljesen megsemmisült, több településen a templomhajó tetejét bontotta le a szél. A közösségek már dolgoznak azon, hogy a vasárnapi istentiszteletre újra használhatóvá tegyék a kegyhelyeket - közölte.

Emellett az egyház közadakozást hirdet, arra kérik a hívőket, hogy erejükhöz mértem támogassák a rászoruló határon túli magyarokat - mondta Zila Gábor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.