Terrorizmus

Londoni merénylet: vádat emeltek az először őrizetbe vett férfi ellen

A 18 éves Ahmed Hassant - akit most először neveztek meg hivatalosan - gyilkossági kísérlet és robbanószerrel elkövetett visszaélés bűncselekményével vádolják.

2017.09.22 17:00MTI

Vádat emeltek pénteken az egy héttel ezelőtti londoni metrómerénylet után először őrizetbe vett fiatal férfi ellen.

A 18 éves Ahmed Hassant - akit most először neveztek meg hivatalosan - a Scotland Yard bejelentése szerint gyilkossági kísérlet és robbanószerrel elkövetett visszaélés bűncselekményével vádolják.

Hassant a merénylet után egy nappal, múlt szombaton vették őrizetbe a délkelet-angliai Dover kompkikötőjének indulási csarnokában. A hatóságok gyanúja szerint ő helyezte el a pokolgépet a londoni District metróvonal egyik szerelvényén múlt pénteken. A szerkezet nem robbant fel, csak lángra kapott, de így is 30 utas könnyebben megsérült.

Cressida Dick, a Scotland Yard főparancsnoka pénteken, az LBC londoni kereskedelmi rádió interjúműsorában azt mondta: a pokolgép nagyon veszélyes volt, és ha felrobban, "sokkal súlyosabb baj történhetett volna".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.