Katasztrófa

Kiürítenek egy több mint 400 lakásos épületet Dortmundban tűzbiztonsági okok miatt

A brit fővárosban júniusban történt tűzvész.

2017.09.21 22:31MTI

Kiürítenek egy több mint 400 lakásból álló épületegyüttest csütörtökön a németországi Dortmundban tűzbiztonsági okok miatt.

A társasházból 850 embert kell kiköltöztetni, az első éjszakára egy sportcsarnokban helyezik el őket, és utána megpróbálnak hosszabb távra elfogadható szállást találni nekik - mondták a városvezetés sajtótájékoztatóján a Ruhr Nachrichten című lap beszámolója szerint.

A Hannibal II nevű lakóházat a nyári londoni tűzvész miatt vizsgálták át. A többi között feltárták, hogy a mélygarázsban gyúlékony hulladékot tárolnak, és a tűzoltóautók nem férnének hozzá az épülethez, ha tűz keletkezne. Kiderült az is, hogy a legutóbbi karbantartási és felújítási munkák során elkövetett hibák miatt tűzvész esetén rövid idő alatt az egész házat ellepné a füst. A válságstáb végül úgy döntött, hogy az állandó életveszély miatt haladéktalanul kiürítik valamennyi lakást.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Hannibal II meddig lesz zárva. Meglehet, hogy a bérlők nem költözhetnek haza egyhamar, mert a tűzvédelmi munkálatok elhúzódhatnak.

A csütörtök estére tervezett kiürítés és a bérlők elhelyezésének költségét a városháza kiszámlázza az épület tulajdonosának.

A társasház egy berlini ingatlanüzemeltető társaságé. A céghez tartozik egy 68 lakásos wuppertali társasház is, amelyet szintén tűzbiztonsági hiányosságok miatt kiürítettek a londoni tűzvész után.

A brit fővárosban júniusban történt tűzvész. A Camden nevű kerületben épült Greenfell Tower égett le, a tüzet egy zárlatos hűtőszekrény okozta. A 24 emeletes toronyház a tűzveszélyes hő- és esőszigetelés miatt teljesen kiégett, 79 ember meghalt. A tragédia után Camdenben több száz lakásból kiköltöztették a lakókat, mert kiderült, hogy lakóépületeiket ugyanolyan külső burkolóelemekkel látták el, amilyenek a kiégett toronyházon voltak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.