Légi közlekedés

Nem biztonságos átrepülni Észak-Korea felett

Nem ajánlja a légitársaságoknak az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) az Észak-Korea fölötti átrepülést a biztonsági helyzet romlása miatt.

2017.09.19 16:17MTI

Az EASA azt írta, Észak-Korea rakétatesztjei súlyos veszélyt jelentenek a légiközlekedésre, mivel nagy hatótávolságú föld-föld rakétákról van szó, amelyek indítását előre nem jelentik be. Az EASA szerint a phenjani tájékoztató körzetben egyik repülési magasságon sem ajánlott közlekedni.

A brit hatóságok a saját légitársaságaiknak az átrepülést, a német szervek a landolást és felszállást sem javasolják az országban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.