Diplomácia

Spanyolország távozásra szólította fel Észak-Korea madridi nagykövetét

A tárcavezető a döntést az Észak-Korea által végrehajtott kísérleti atomrobbantással és a ballisztikusrakéta-kísérletekkel indokolta.

2017.09.19 05:37MTI

Spanyolország felszólította Észak-Korea madridi nagykövetét, hogy a hónap végéig távozzon az országból - közölte Alfonso Dastis, spanyol külügyminiszter hétfőn New Yorkban, ahol az ENSZ Közgyűlésén vesz részt.

A tárcavezető a döntést az Észak-Korea által végrehajtott kísérleti atomrobbantással és a ballisztikusrakéta-kísérletekkel indokolta.

Mint mondta, a spanyol kormány szükségesnek tartotta meghozni ezt a döntést, mert a kísérletek "fenyegetéssorozatot jelentenek a békére és a nemzetközi biztonságra".

A spanyol külügyminisztérium korábban többször is figyelmeztette a nagykövetet és az észak-koreai hatóságokat, augusztus 31-én pedig közölték velük, hogy a madridi külképviseleten szolgálatot teljesítő három diplomata közül egyet haza kell küldeniük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.