Terror

Az Iszlám Állam vállalta a londoni robbantást

Az Iszlám Állam a dzsihadisták szócsöveként ismert Aamák hírügynökségen keresztül jelentkezett, azt állítva, hogy egyik katonája követte el a merényletet.

2017.09.16 10:14MTI

A kelet-nyugati irányban közlekedő District Line metróvonal délnyugati elágazásának Parsons Green nevű állomásánál egy metrószerelvényen pokolgépszerű szerkezet lépett működésbe a reggeli csúcsforgalom idején, megsebesítve 29 embert, akik közül heten nem is szorultak kórházi kezelésre.

A brit médiában megszólaltatott szakértők egybehangzó véleménye szerint azonban valószínű, hogy a szerkezet nem az elkövető szándékainak megfelelően működött, mivel nem kifejezetten robbanás történt, hanem inkább a pokolgépet alkotó vegyszerek kaptak hirtelen lángra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.