Terror

Politikusokat akartak megtámadni Finnországban

A finn parlament biztonsági szolgálata közölte: semmit sem tudnak a meghiúsított támadásról.

2017.09.16 08:23MTI

Politikusok ellen készültek támadást végrehajtani ismeretlenek Finnországban, a biztonsági erők tagjainak azonban sikerült megakadályozniuk őket tervük megvalósításában - adta hírül pénteken az Iltalehti nevű finn újság Seppo Kolehmainen országos rendőrparancsnokra hivatkozva.

"Összességében annyit elmondhatok, hogy tudomásunkra jutott egy olyan támadás terve, amelyet politikusok ellen akartak végrehajtani" - mondta Kolehmainen, de semmilyen további részletet nem közölt. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a helyi rendőrség, a központi bűnügyi rendőrség és a biztonsági rendőrség együttes erővel hiúsította meg a tervet.

A finn távirati iroda jelentése szerint Jari Ylitalo, az ország nemzetbiztonsági szolgálatának vezetője nem kívánta kommentálni a tervezett támadásról szóló sajtóértesüléseket. Mindössze annyit közölt, hogy "a biztonsági helyzetet és a lehetséges fenyegetéseket folyamatosan figyelemmel követik" a hatóságok.

A finn parlament biztonsági szolgálata közölte: semmit sem tudnak a meghiúsított támadásról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.