Állásfoglalás

Rekordot ért el a betöltetlen állások száma az Egyesült Államokban

Az amerikai munkaerőpiacon gyakorlatilag teljes a foglalkoztatottság.

2017.09.14 02:20MTI
hirdetés

Rekordot ért el a betöltetlen állások száma az Egyesült Államokban júliusban a washingtoni munkaügyi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Labor Statistics (BLS) kedden közzétett kimutatása szerint.

Júliusban 6,17 millióra emelkedett a betöltetlen álláshelyek száma az Egyesült Államokban a júniusi 6,116 millió után.

A júliusi adat rekordot jelent, elemzők előzetesen 5,96 millió betöltetlen álláshelyre számítottak az év hetedik hónapjára.

A legnagyobb emelkedés a szolgáltatások (111 ezer), a raktározás (70 ezer), valamint az oktatás területén (26 ezer) volt júliusban.

A washingtoni munkaügyi minisztérium statisztikai intézete által havonta közölt statisztikába az adott hónap utolsó munkanapján betöltetlen álláshelyek számítanak be.

Az amerikai munkaerőpiacon gyakorlatilag teljes a foglalkoztatottság. A pénzügyi és gazdasági világválság után, hat évvel ezelőtt kapott lendületet a munkahelyteremtés folyamata, amely azóta sem szakadt meg, 2011 óta több mint 15 millió új munkahelyet hoztak létre az Egyesült Államokban, és mostanra 4,4 százalékra süllyedt a munkanélküliségi ráta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.