Fenyegetettség

Sikeresen teszteltek interkontinentális ballisztikus rakétát az oroszok

Mindenhol pattanásig feszül a húr, erre bejelentik a sikeres MIRV-esített tesztet.

2017.09.12 18:51ma.hu

Sikeresen teszteltek az oroszok egy új generációs RS-24 Yars interkontinentális ballisztikus rakétát (ICBM), az északi-oroszországi Pleszeck űrrepülőtér silójából kilőtt ICBM nukleáris töltettel is szerelhető. A rakéta hatótávolsága akár 10 ezer kilométer is lehet. A MIRV-esített interkontinentális ballisztikus rakéta egy helyett több robbanófejet hordoz, amelyeket több különböző célpontra lehet irányítani. Az orosz védelmi minisztérium közleményt is kiadott: "A rakéták sikeresen célba értek, a kamcsatkai Kura kísérleti bázisra. A teszt minden szempontból hozta az elvárt eredményeket."

Putyin terve az, hogy 2017 végére az orosz nukleáris arzenál 70%-át RS-24-esek tegyék ki. Moszkvát egyébként azzal vádolják, hogy Ukrajna ellen készül masszív háborúra, emellett Észak-Koreát támogatja a szankciók ellenére, mégpedig olajjal.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.