Állati

Így keresnek menedéket Irma elől az állatok

Két flamingó egy mosodába menekült be, két papagáj pedig egy hotelszoba ablakában kért menedéket a bent lévőktől. Mi lehet a többi állattal?

2017.09.11 19:59ma.hu

Mialatt Irma éppen Floridában pusztított, az ottmaradt állatok kétségbeesetten próbáltak menedéket keresni. A Miami állatkertjének dolgozói mindent megtettek, amit tudtak, de mégsem bírtak 3000 állatot elszállásolni rövid idő alatt.

Egy flamingópár például egy mosodába próbált elbújni, míg egy papagájpár a Miami Mariott hotel 22. emeletén könyörgött segítségért az ablakon át, Irma ugyanis hatalmas szélvihart keltett a térségben.

Az állatkert közleményt adott ki, miszerint számos oka van annak, hogy nem evakuálták az állatokat a hurrikán útjából. A Zoo Miami szerint abba több állat is belepusztult volna, a legbiztonságosabb mindenki számára az volt, hogy helyben maradnak. A veszélyes állatokat például vasbeton ólakba zárták. Többek között az Andrew hurrikánnal kapcsolatos korábbi tapasztalat is segített a döntésben.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.