Cápatámadás Ausztráliában

Ö "a Föld legszerencsésebb embere"

A Föld legszerencsésebb emberének nevezte barátja azt a szörföst, akit vasárnap ért cápatámadás Ausztrália keleti partjainál. A szörfdeszka felfogta a félelmetes ragadozó támadásának erejét, így a férfi enyhébb sérülésekkel megúszta az életveszélyes kalandot.

2017.09.11 14:15MTI
hirdetés
Fotó: Facebook

A 35 éves Abe McGrath Ilukánál, Új-Dél-Wales északi partvidékén szörfözött vasárnap, amikor megtámadta egy körülbelül három és fél méteres fehér cápa.

A rendőrségi közlemény szerint a cápa a víz alól rontott neki a deszkának, ami nagyot csattant, a rajta fekvő szörfös pedig több méter magasra a levegőbe repült, majd a vízbe esett.

A cápa aztán még körözött egy kicsit az áldozata körül, de később elúszott.

A szörfösnek sikerült a deszkába kapaszkodva kievickélni a partra, ahol a barátja sietett a segítségére, és kórházba vitte.

A cápa fogai eltépték a ruháját, és a csípőjét is felsértették, de a sebesülés ellátása után még aznap éjjel hazamehetett a kórházból.

Barátja szerint, ha McGrath nem feküdt, hanem ült volna a szörfdeszkán, biztos leharapta volna a lábát a cápa.

Két hete egy 37 éves szörfös menekült meg hasonló módon egy háromméteres fehér cápa támadásától Ausztrália délkeleti partvidékén. A ragadozó fogai a deszkát marcangolták szét, a férfi pedig csupán felszíni sérülésekkel megúszta a veszélyes találkozást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.