Kerekedelem

Észak-Koreát nem érdeklik a szankciók

Phenjan továbbra is kijátssza a szankciókat az árucikkek, a fegyverkereskedelem, a szállítás és a pénzügyek terén is.

2017.09.10 11:47MTI

Az elmúlt hat hónap folyamán Észak-Korea 270 millió dollár értékben exportált szenet, vasat és egyéb árucikkeket a többi között Kínába, Indiába, Malajziába és Srí Lankára - állapították meg szombat este nyilvánosságra hozott jelentésükben az ENSZ szakértői.

Az Észak-Koreával szembeni szankciók betartását ellenőrző testület szerint Phenjan továbbra is kijátssza a szankciókat az árucikkek, a fegyverkereskedelem, a szállítás és a pénzügyek terén is.

A szakértők úgy tudják, hogy Phenjan továbbra is fittyet hány az ENSZ tiltására, és fegyverekben alkalmazható hasadóanyagot állít elő a jongbjoni atomerőműben, építkezés zajlik a Pungkje-ri melletti nukleáris kísérleti központban és egy uránbánya is készül Pjongszanban.

A testület azt is vizsgálja, hogy észak-koreaiak folytatnak-e tiltott tevékenységet Afrikában és Szíriában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.