Munkakedv

Tesco-sztrájk: az áruházak 10 százaléka bezárt

A hipermarket-lánc diákmunkát rendelt el.

2017.09.08 18:21MTI
MTI Fotó: Balogh Zoltán

A Tesco áruházak 10 százalékát kellett bezárni, a sztrájk miatt kieső munkaerő pótlására a vállalat diákmunkát rendelt a törvényi előírásokkal összhangban - közölte az áruházlánc sajtóosztálya pénteken kora esete.

A Tesco Magyarországon 206 üzlettel rendelkezik, ebből 112 hipermarket és mintegy 20 ezer munkavállalót foglalkoztat.

Korábban a Tesco sajtóosztálya arról adott tájékoztatást, hogy az áruházak többsége továbbra is nyitva tart, 6 hipermarket, és több kisebb üzlet bezárását rendelték el, mert nem tudták volna a vásárlókat a megszokott színvonalon kiszolgálni.

Hangsúlyozták: a helyzet folyamatosan változik.

A Tesco közleményében elnézést kért a kellemetlenség miatt, és közölte, szombaton reggel a megszokott nyitva tartási rend szerint várják a vásárlókat.

A Tescónál működő szakszervezetek pénteken délután jelentették be, hogy pénteken 16 órától 24 óráig, szombaton 10 órától 24 óráig sztrájkolnak a cég munkavállalói.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.