Háború

Az orosz légierő megölte az Iszlám Állam hadügyminiszterét

A tádzsik Halimov, aki hazája rendőrségében a különleges egységek ezredese volt, Oroszországban és az Egyesült Államokban is kapott kiképzést.

2017.09.08 09:46ma.hu
Fotó: AFP

Az orosz légierő Deir-ez-Zórnál végzett Gulmurod Halimovval, az Iszlám Állam terrorszervezet (IÁ) "hadügyminiszterével" - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata.

A moszkvai bejelentés szerint az orosz harci gépek a szíriai város térségében megsemmisítették az IÁ egy harcálláspontját, egy kommunikációs központját, valamint négy befolyásos harctéri parancsnokát, köztük Halimovot.

A tádzsik Halimov, aki hazája rendőrségében a különleges egységek ezredese volt, Oroszországban és az Egyesült Államokban is kapott kiképzést. A halálhírt érdemes fenntartásokkal kezelni, amíg maga az IÁ el nem ismeri.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.