Földrengés

Legalább két halottja van a mexikói földrengésnek

A partmenti városok lakosait felszólították, hogy hagyják el a házaikat. Utórengések is lehetnek.

2017.09.08 09:18ma.hu
Fotó: AFP

Legalább két halálos áldozata van a helyi idő szerint csütörtök éjjel történt, 8,1-es erejű földrengésnek Mexikó déli részén - írja az AP. Több közép-európai országban szökőár-riadót hirdettek.

A földmozgás epicentruma Chiapas állam közelében volt, amelynek kormányzója, Manuel Velasco elmondta: két nő meghalt, amikor házuk rájuk dőlt. A partok közelében élő lakosságot felszólította: biztonságuk érdekében hagyják el házaikat. Iskolák, kórházak is megrongálódtak.

A chiapasi polgári védelem közölte: munkatársaik az utcákon segítik a lakosságot, és figyelmeztették őket, hogy készüljenek fel az utórengésekre.

A szomszédos Guatemala elnöke, Jimmy Morales televíziós beszédében nyugalomra intette a népet. Közölte: károkról és legalább egy ember haláláról tudnak a mexikói határ közelében, de a részletek még nem ismertek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.