Természeti csapás

Nyolcas erősségű földrengés rázta meg Mexikót

A rengés miatt szökőár-riadót hirdettek Mexikóban, Guatemalában, El Salvadorban, Costa Ricában, Nicaraguában, Panamában és Hondurasban.

2017.09.08 07:56ma.hu
hirdetés
Fotó: AP

Nyolcas erősségű földrengés volt Mexikó déli partjainál, a Csendes-óceánon - tudósít a BBC.

A rengés epicentruma az amerikai geológiai intézet szerint 35 kilométeres mélységben volt, az ország délnyugati határvidékén lévő Pijijiapan településtől mintegy 100 kilométerre, délnyugatra.

A rengés miatt szökőár-riadót hirdettek Mexikóban, Guatemalában, El Salvadorban, Costa Ricában, Nicaraguában, Panamában és Hondurasban.

A földmozgást Mexikóvárosban is érezték, az épületek rázkódtak, az emberek az utcára rohantak. A fővárosból áramszünetekről érkeztek jelentések.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.