Terrorizmus

Robbanószerkezet előállítására alkalmas eszközöket foglaltak le Párizs közelében

A tűzszerészek egyebek mellett gázpalackokat és elektromos vezetékeket is lefoglaltak.

2017.09.06 17:11MTI

Őrizetbe vett szerdán két embert a francia rendőrség, miután robbanószerkezet előállításra alkalmas eszközöket találtak egy lakásban a Párizshoz közeli Villejuif településen - közölte a nyomozóhatóság.

A tűzszerészek egyebek mellett gázpalackokat és elektromos vezetékeket is lefoglaltak. A két férfit a Villejuiffel szomszédos Kremlin-Bicetre városban vették őrizetbe délután, egyikük annak a lakásnak a tulajdonosa, ahol a robbanóeszközöket találták.

Az ügyben a párizsi ügyészség terrorelhárítási részlege indított eljárást.

A rendőrséget délelőtt "egy, az épületben dolgozó ember riasztotta, aki gyanús dolgokat észlelt egy lakásban" Párizs déli elővárosában - tájékoztatott a prefektúra.

Az épület környékét teljesen lezárta a rendőrség, a tűzszerészek még jelenleg is dolgoznak a lakásban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.