Szíriai háború

Orosz katonákat ölt az Iszlám Állam

Egy konvojt kísértek a kelet-szíriai Deir-ez-Zór tartományban, amikor aknatűz alá vették őket.

2017.09.05 07:15ma.hu

Két orosz katona halt meg Szíriában az Iszlám Állam támadásában - közölte keddre virradóra az Interfax orosz hírügynökség a moszkvai védelmi minisztériumra hivatkozva.

A dzsihadisták a kelet-szíriai Deir-ez-Zór tartományban aknatűz alá vették az orosz megbékélési központ autókonvoját, amelyet az áldozatul esett két szerződéses orosz katona is kísért. Az egyik katona a helyszínen életét vesztette, a másik kórházban halt bele sebesüléseibe - írja az MTI.

A védelmi minisztérium néhány órával korábban adott hírt arról, hogy a szíriai hadsereg az orosz légierő támogatásával sikeresen nyomul előre a tartománnyal azonos nevű, az Eufrátesz partján fekvő tartományi székvárosnál, amelyet évek óta tartanak ellenőrzésük alatt a dzsihadisták.

A kormányerők által ostromlott Deir-ez-Zór azon városok egyike, amelyekbe szíriai és iraki területeinek elvesztése után az Iszlám Állam visszavonult. Deir-ez-Zór környéke az Iszlám Állam utolsó fellegvára Szíriában.

A szíriai válság 2011 márciusában békés kormányellenes tüntetésekkel kezdődött, a konfliktus azonban sokszereplős polgárháborúvá fajult, amely az elmúlt hat és fél évben százezrek életét követelte, és menekültsorba juttatta a 22 milliós ország lakosságának mintegy felét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.