USA-Észak-Korea

Peking szerint Trump fenyegetőzése elfogadhatatlan

Az amerikai elnök vasárnap, Phenjan hatodik, eddigi legnagyobb erejű kísérleti atomrobbantása után kilátásba helyezte, hogy minden kereskedelmi kapcsolatot megszakít azokkal az országokkal, amelyek Észak-Koreával "üzletelnek".

2017.09.04 12:35ma.hu

Elfogadhatatlan és méltánytalan Donald Trump amerikai elnök külkereskedelemmel kapcsolatos fenyegetőzése - jelentette ki hétfőn Keng Suang, a pekingi külügyminisztérium szóvivője.

Trump vasárnap, Phenjan hatodik, eddigi legnagyobb erejű kísérleti atomrobbantása után a Twitteren azt írta, az Egyesült Államok fontolóra veszi, hogy minden kereskedelmi kapcsolatot megszakít azokkal az országokkal, amelyek "Észak-Koreával üzletelnek". Márpedig a kommunista diktatúra legnagyobb, szinte egyetlen kereskedelmi partnere Kína.

"Elfogadhatatlan az a helyzet, hogy egyrészt a kérdés békés rendezésén dolgozunk, másrészt saját érdekeinket szankciók fenyegetik és sodorják veszélybe"- mondta Keng. "Ez nem objektív, és nem is fair" - tette hozzá.

A Kína elleni amerikai gazdasági bojkott az amerikai és a kínai gazdaság számára is radikális lépést jelentene. A Kínából az Egyesült Államokba irányuló export havi szinten mintegy 40 milliárd dollárra (10,3 ezer milliárd forint) tehető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.