Terror

Éjszaka támadtak a lakókra a terroristák Nigériában

Legkevesebb tizennyolc embert öltek meg a Boko Haram iszlamista terrorszervezet feltételezett tagjai szombatra virradóra Északkelet-Nigériában.

2017.09.02 10:59MTI

Szemtanúk és helyi tisztségviselők szerint a késekkel felfegyverzett szélsőségesek az éjszaka leple alatt támadtak a Maiduguritól 130 kilométerre délkeletre fekvő Banki nevű település lakóira Borno szövetségi államban, amely már nyolcadik éve központja a Boko Haram és a nigériai hadsereg összecsapásainak.

Modu Perobe, az egyik regionális polgárőrségi alakulattól azt mondta, Bankiban 18-an haltak meg. A halálos áldozatok számát Abor Ali helyi vezető is megerősítette.

A kameruni határ közelében fekvő település elleni támadás a legfrissebb a sok halálos áldozatot szedő Boko Haram rajtaütések és pokolgépes merényletek sorában, amelyek megcáfolni látszanak a nigériai hadsereg nyilatkozatait, miszerint küszöbön áll a terrorszervezet legyőzése.

A nyugat-afrikai ország északkeleti részén az elmúlt hónapokban fokozódtak az ilyen jellegű támadások. A Reuters brit hírügynökség összesítése szerint legkevesebb 172 ember halt meg június elseje óta szeptember 1-ig.

A terrorszervezet 2009 óta küzd egy iszlám állam megteremtéséért, elsősorban Nigéria északi részén.

A harcok során már több mint 20 ezren haltak meg, és 2,6 millióan kényszerültek otthonuk elhagyására.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.