Élete árán

Halott anyjába kapaszkodva találtak rá egy hároméves kislányra a texasi árvízben

Saját élete árán mentette meg a kicsit.

2017.08.31 13:40ma.hu
Fotó: Facebook

"Mama imádkozott" - emlékezett vissza a hároméves Jordyn Grace édesanyjára, aki a texasi Beaumont városban halt meg a Harvey hurrikán okozta áradásokban. A kislányra és 41 éves anyukájára, Colette Sulcerre két rendőr és két tűzoltó kedden talált rá megáradt csatornában, miközben csónakjukkal bajba jutott embereket kerestek - tudósít a New York Times.

A gyerek az akkor már eszméletlenül sodródó anyja testébe kapaszkodott, ennek köszönheti az életét. És a hátizsákjának, ami fenntartotta a víz feszínén. "Az anyuka mindent megtett, hogy a víz felett tartsa gyermekét" - mondta el egy rendőr a People magazinnak

A helyi hatóságok közlése szerint Sulcer autóval igyekezett biztonságos helyre menekülni, de a nagy vízben nem tudott haladni, ezért egy pláza parkolójában állt meg. A kicsivel gyalog mentek tovább, de egy szemtanú elmondása szerint egy közeli csatornából feltörő víz magával ragadta őket - közölte egy rendőr az AP amerikai hírügynökséggel.

A nőt és gyerekét majdnem egy kilométerrel távolabb találták meg. A rendőrség közlése szerint az utolsó pillanatban sikerült kimenteni őket a csatornából, mielőtt a víz egy híd alá sodorta volna őket, ahova a csónakkal már nem tudtak volna utánuk menni.

A nőt hiába próbálták újraéleszteni, a helyszínen életét vesztette. A kihűléstől szenvedő kislányt kórházba szállították. Egy helyi rendőr elmondása szerint "nagyon jól van", és már másnap haza is engedték a kórházból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.