Sztárhírek

Ezek voltak Diana hercegné utolsó szavai

Most először nyilatkozott a sajtónak az a párizsi balesethez kiszálló tűzoltó, aki a karambol után ellátta a hercegnőt.

2017.08.31 12:55ma.hu
Fotó: AFP

"Uramisten, mi történt?" Ezek volt a pontosan húsz évvel ezelőtt meghalt Diana utolsó szavai a párizsi alagútban történt balesete után - mondta el a Sun című brit bulvárlapnak a balesethez kivonult tűzoltók egyike, aki most először nyilatkozott a sajtónak.

Xavier Gourmelon elmondta: teljesen biztos volt benne, hogy a hercegnő túl fogja élni a baleset.

Diana húsz évvel ezelőtt, 1997. augusztus 31-én, hajnali négy órakor halt meg a párizsi Pitié-Salpêtrière kórházban, súlyos belső vérzés vitte el.

A hercegné még eszméleténél volt, amikor Gourmelon a kollégáival együtt kiérkezett a baleset helyszínére. A hercegnőre az autó hátsó ülésénél, a padlón találtak rá. A tűzoltó elmondása szerint első ránézésre nem tűnt úgy, hogy súlyos sérüléseket szenvedett. "Látni lehetett, hogy a jobb válla kicsit megsérült, de azt leszámítva nem volt semmi súlyos. Egyáltalán nem volt vér" - mondta a lapnak.

Diana ekkor kérdezte tőle, hogy "uramisten, mi történt". Majd rögtön azután, hogy kiemelték a roncsok közül, leállt a légzése. "Láttam, hogy szívrohamot kapott" - mondta Gourmelon, akinek szívmasszázzsal sikerült visszahoznia Dianát az életbe. "Őszintén szólva, azt hittem, hogy életben fog maradni" - jelentette ki a tűzoltó, aki hozzátette: amikor berakták a mentőautóba, a hercegné még életben volt.

Gourmelon csak akkor tudta meg egyik kollégájától, hogy kit mentettek ki a roncsok közül, amikor Diana már a mentőautóban volt. Elmondása szerint a mai napig pontosan emlékszik a képre, ahogy a hercegné a mentőautóban fekszik. "Soha nem fogom elfelejteni, és az év ezen időszakában mindig eszembe jut" - jelentette ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.