Harvey hurrikán

Leonardo Dicaprio is hatalmas összeget küldött a texasi hurrikán károsultjainak

A sztár alapítványa adománnyal segítette a károsultakat a 2004-es szökőár, a haiti földrengés és a Sandy hurrikán után is.

2017.08.31 11:57MTI

Leonardo DiCaprio alapítványa 1 millió dollárt adományozott szerdán a Harvey hurrikán károsultjainak megsegítésére. A hollywoodi filmsztár pénzét egy újonnan létrehozott újjáépítési alap, a United Way Harvey Recovery Fund kapja. DiCaprio alapítványa adománnyal segítette a károsultakat a 2004-es szökőár, a haiti földrengés és a Sandy hurrikán után is.

Kedden Sandra Bullock filmsztár is ugyanekkora összeget ajánlott fel a hurrikán okozta károk helyreállítására, amely a United Way Harvey Recovery Fund szerint évekig is eltarthat.

Jamie Foxx, a texasi származású Oscar-díjas filmsztár szeptember 12-re maratoni televíziós adománygyűjtő műsort hirdetett meg, de “elsősegélyként” máris átutalt 25 ezer dollárt az egyik segélyszervezetnek.

Ellen DeGeneres színésznő és televíziós személyiség szerdai show-műsorában a természeti csapás által súlyosan érintett Houston csapatában játszó J.J. Watt amerikaifutballista adománygyűjtő akciójához toborzott adakozókat, és már az élő adásban egymillió dolláros felajánlást jelentett be a Walmart áruházlánc részéről.

Beyoncé énekesnő és Drake rapper is “jelentős összegű” adományt ígért, de pontos összeget még nem neveztek meg.

J.J. Watt, a Houston Texans játékosa eredetileg csak 200 ezer dollárt akart összegyűjteni, de szerda estig már 8,5 millió dollár adomány gyűlt össze, és a cél most a 10 millió dolláros küszöb elérése.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.