Bűnügy

Eltévedt, erdőtüzet okozott, őrizetbe vették

Egy lengyel férfi eltévedt az Adriai-tenger partján található dombok között, Bar közelében, ezért tüzet gyújtott, hogy jelt adjon magáról. A lángok azonban elérték az erdőt...

2017.08.30 17:00MTI

Gyújtogatás miatt őrizetbe vettek egy lengyel férfit szerdán Montenegróban - közölte a rendőrség a podgoricai közszolgálati televízió (RTCG) beszámolója szerint.

A férfi eltévedt az Adriai-tenger partján található dombok között, Bar közelében, ezért tüzet gyújtott, hogy jelt adjon magáról. A lángok azonban elérték az erdőt, valamint az erős szél miatt a közeli házakat is veszélyeztették.

A férfit kedd este vadászok találták meg a Bar melletti erdőben, ahonnan ki kellett menekíteni a tűz elől.

A montenegrói hatóságok a nyár folyamán többször figyelmeztették a helyieket a tűzveszélyre, és arra kérték a turistákat is, hogy semmilyen körülmények között ne gyújtsanak tüzet, a nagy szárazság miatt ugyanis nagyon könnyen lángra kap a növényzet.

A tüzekkel egész nyáron meggyűlt a baja a montenegrói tűzoltóknak, a tengerparthoz közel, de az ország központi részein is napokig tomboltak a lángok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.