Terror

Szarin-gáztámadásosat játszattak a szír gyerekekkel - videó

Még zsűrizték is az előadást.

2017.08.28 19:44ma.hu

Szórakoztató oktató játéknak szánják, hogy gyerekek vegyifegyver áldozataiként szerepeljenek. De tulajdonképpen beléjükégetik, hogy milyen borzalmas módszerekkel lehet tömegeket meggyilkolni.

A szarin foszforalapú, színtelen-szagtalan, erős idegméreg, amelyet az ENSZ tömegpusztító fegyvernek minősített. A szer gyártását és raktározását az 1993-as Vegyifegyver-tilalmi Egyezmény betiltotta. Szíria egyike annak az öt országnak, amely ehhez nem csatlakozott.

Ismert vegyi fegyver, G-típusú ideggáz. Színtelen, szagtalan folyadék, nagyon gyorsan párolog, vízzel minden arányban elegyedik. Metilfoszforil difluoridból állítják elő. Noha néhány hét alatt teljesen lebomlik, komponensei azonban hosszú ideig eltarthatók. Halálos adag: belégzés esetén 75-100 mg; elfogyasztás esetén 0,01 mg/kg; bőrről 1-1,7 g. Hatás: Az első tünetek a szűk pupilla, a folyó orr, nyálfolyás, szédülés, hányinger, nehézlégzés, szorító érzés a mellkasban. Lassan az áldozat elveszíti az ellenőrzést a teste fölött, hányás, spontán defekáció és vizelés jelentkezik, az áldozat teste görcsösen rángatózni kezd, majd kómás állapotba zuhan és néhány görcsroham után megfullad. A halál a légzőizmok görcse miatt áll be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.