Terror

Machetével támadó férfit lőttek le belga katonák

Terrortámadásnak minősítette a belga ügyészség a brüsszeli késes támadást.

2017.08.26 10:30MTI
MTI Fotő

Járőröző katonákra támadt egy férfi Brüsszelben, a támadót a katonák lelőtték helyszíni jelentések szerint. Egy, a közelben tartózkodó járókelő újságíróknak elmondta, lövések hangja után erő rendőri jelenlét volt az Emile Jacqmain körúton, Brüsszelben.

Terrortámadásnak minősítette a belga ügyészség a pénteki brüsszeli késes támadást. Az elkövető kétszer is azt kiáltotta, hogy “Allahu akbar!”. Életveszélyes sérüléseibe belehalt.

Ahogy azt korábban megírtuk, értesülések szerint a támadó nem halt meg, csak megsebesítették. Az ügyészség szóvivője elmondta: a 30 év körüli elkövető életveszélyesen megsebesült az incidensben, de a katonák élete nincs veszélyben. Senki másnak nem esett bántódása – tette hozzá.

A tettes nem volt ismert terrorista tevékenységek miatt a rendőrségnél. Személyazonosságával kapcsolatban a szóvivő hozzátette: előzetes információk szerint nem belga állampolgár. A férfi helyi idő szerint este negyed kilenc felé esett neki katonáknak a belvárosi Emile Jacqmain körúton. A katonák erre tüzet nyitottak a tettesre. A hadsereg tagjai arcukon és kezükön sérültek meg.

Az incidens hátteréről egyelőre semmi közelebbit nem tudni.

Charles Michel belga kormányfő Twitter-üzenetben támogatásáról biztosította a katonákat. Hozzáfűzte: a belga biztonsági erők továbbra is készültségben lesznek, s figyelemmel kísérik a helyzetet. Belgium a 32 életet követelő 2016. március 22-i brüsszeli merényletek óta magas terrorkészültségi fokon van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.