Dühöngő természet

Tizenketten haltak meg a pusztító kínai tájfunban

A vihar jelentős pusztítást végzett, számos lakóház maradt áram nélkül, az utcákon hömpölygött a víz.

2017.08.24 09:19ma.hu
Fotó: AFP

Legalább tizenkét ember meghalt és több százan megsebesültek a Kínában pusztító tájfunban viharban - írja a BBC. A Hato tájfun szerdán délben óriási széllel és szakadó esővel érkezett meg a Guangdong tartományban fekvő Csuhaj városába. Hongkongban a legmagasabb, tízes fokozatúra emelték a tájfunriadót.

A vihar jelentős pusztítást végzett, számos lakóház maradt áram nélkül, az utcákon hömpölygött a víz. A kínai állami média közlése szerint 27 ezer embert kellett evakuálni országszerte.

A hatóságok földcsuszamlásokra, áradásokra és más geológiai katasztrófákra is figyelmeztették a lakosságot, írta beszámolójában a Xinhua.

A Hong Kong-i meteorológiai hatóság tájékoztatása szerint a Hato tájfun legerősebb széllökései elérték a 175 km/h-s sebességet is.

Nyolcan haltak meg Kína különleges igazgatású területén, Makaóban, négyen pedig Kínában. Egy ember eltűnt.

Az iskolákat, vasútállomásokat és reptereket lezárták. Hongkong általában igen forgalmas repterén például mindössze egyetlen gép tudott landolni, írja a South China Morning Post.

A vihar előzetes becslések szerint egymilliárd dolláros, átszámítva körülbelül 260 milliárd forintos kárt okozott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.