Olvadás

Megint előkerült néhány évtizedekkel ezelőtt eltűnt hegymászó holtteste az Alpokban

Egy francia kiránduló három erősen bomló tetemet talált a Mont Blanc olasz oldalán.

2017.08.24 03:30ma.hu

Szerda délután egy francia kiránduló három erősen bomló tetemet talált a Mont Blanc olasz oldalán, a Miage-gleccseren, a közelükben pedig egy irattárcát, benne egy 1995-ös keltezésű német személyi igazolvánnyal.

A hatóságok szerint a három halott egy olyan csoporthoz tartozhatott, amely az 1990-es évek második felében járt szerencsétlenül. A halottakat egyelőre csak lefényképezték, a földi maradványokat csütörtökön hozzák le az Alpok legmagasabb hegyéről.

Az elmúlt hónapokban Svájcban és Franciaországban is évtizedekkel ezelőtt szerencsétlenül járt emberek holttestét találták meg az Alpok olvadó gleccserein.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.