Baleset

Súlyos buszbaleset: körforgalomba rohant majd felborult a jármű

Bedöglött a fékrendszer.

2017.08.23 19:09MTI
Screenshot

Legalább 44 ember megsérült egy buszbalesetben az Alsó-Szászországi Bohmte település közelében, többségük román idénymunkás - közölte a helyi rendőrség.

Anke Hamker rendőrségi szóvivő szerint a sofőr elvesztette az uralmat járműve felett, amikor egy körforgalomba hajtott, és ennek következtében a busz felborult.

Az illetékes elmondta: a balesetet előzetes vizsgálatok szerint a fékrendszer hibája váltotta ki. Hat ember komolyan megsérült, köztük egy nő, akit a jármű roncsai közül kellett kiszabadítaniuk a kiérkező tűzoltóknak.

A rendőrség nagy erőkkel szállt ki a helyszínre, és két mentőhelikopter is részt vett a mentésben. A szóvivő közölte azt is, hogy a Romániából származó nők mezőgazdasági idénymunkára jöttek Németországba egy eperfarmra.

A román külügyminisztérium közölte, hogy a berlini nagykövetségen keresztül felvették a kapcsolatot a német hatóságokkal a sérültek személyazonosságának és egészségi állapotuk megállapítására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.