Azt állítja: halálos baleset történt

A "tengerbe temette" az újságírónő holttestét a feltaláló

Elismerte Peter Madsen dán feltaláló, a világ legnagyobb házilagos gyártmányú tengeralattjárójának tulajdonosa, hogy meghalt hajóján a fiatal svéd újságírónő, Kim Wall.

2017.08.21 13:52MTI

Az újságírónőt utoljára augusztus 10-én este látták a feltaláló társaságában a később rejtélyes körülmények között elsüllyedt UC3 Nautilus fedélzetén a koppenhágai kikötőben.

Kim Wall (Fotó: AP)

A hajó- és rakétakonstruktőrt augusztus 11-én gyilkosság gyanújával vették őrizetbe, miután kimentették a süllyedő tengeralattjáróról. A 46 éves férfi akkor azt állította, hogy az eltűntként keresett 30 éves svéd újságírónőt, Kim Wallt, aki róla és találmányairól készített riportot, partra tette a dán főváros kikötőjében még az eltűnés estéjén.

Az újabb verziója szerint a tengeralattjárón olyan baleset történt, amely az újságírónő halálához vezetett. A holttestet állítólag Peter Madsen „a tengerbe temette”.

Peter Madsen még augusztus 11-én (Fotó: AP)

A dán rendőrség hétfői tájékoztatása szerint a 18 méter hosszú, 40 tonnás tengeralattjárót, amely a maga nemében a világ legnagyobbja volt kilenc évvel ezelőtti vízrebocsátásakor, szándékosan süllyesztették el a Koppenhágától délre fekvő Koge-öbölben.

A járművet a búvárok átkutatták, de a nő holttestét nem találták meg.

Az UC3 Nautilus (Fotó: AP)


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.