Terror

A rendőrség szerint terrorizmussal összefüggő bűncselekmény volt a finnországi késelés

Péntek délután a Helsinkitől 150 kilométerre nyugatra fekvő Turku városában egy férfi késsel támadt járókelőkre. Ketten meghaltak.

2017.08.19 11:29ma.hu

Terrorizmussal összefüggő bűncselekményként kezeli a finn rendőrség a péntek délutáni turkui késeléses támadást, a feltételezett elkövető egy 18 éves marokkói férfi volt - közölte szombaton a finn rendőrség.

Péntek délután a Helsinkitől 150 kilométerre nyugatra fekvő Turku városában egy férfi késsel támadt a járókelőkre. A rendőrség tájékoztatása szerint ketten meghaltak. Mindkettő áldozat finn. Szombati híradások szerint nem hat, hanem nyolc embert szállítottak sebesülésekkel Turku egyetemi kórházába. Háromnak súlyos az állapota, őket intenzív osztályon látják el. A sérültek között vannak külföldiek is: két svéd és egy olasz állampolgár.

A rendőrség lábon lőtt és őrizetbe vett egy férfit, aki a késeléssel gyanúsítható, egyúttal felszólította a lakosokat, hogy maradjanak távol a városközponttól, mert több elkövető is lehetett.

Négy embert őrizetbe vett szombatra virradóra a finn rendőrség az előző napon elkövetett késeléses támadással összefüggésben - közölték a hatóságok. Megkezdték az őrizetbe vett személyek kihallgatását, tisztázandó a részvételüket a bűncselekményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.