Terrorizmus

Lelőtték a barcelonai merénylet kitervelőjét

A barcelonai gázolásos merénylet feltételezett értelmi szerzője és elkövetője, Moussa Oukabir a Cambrilsban pénteki hajnalban lelőtt öt terrorista egyike.

2017.08.18 20:09MTI

Az El Periódico című katalán napilap meg nem nevezett forrásokra hivatkozva írta meg, hogy Moussa Oukabi a barcelonai merénylet fő gyanúsítottja.

A spanyol biztonsági erők korábban Moussa testvérét, Driss Oukabirt tartották a merénylet fő gyanúsítottjának, miután a fivér papírjait megtalálták a furgonban. A katalán rendőrség ezért közzétette Driss fényképét, aki ezután jelentette be, hogy ellopták a papírjait.

A katalán rendőrség azt gyanította, hogy a pénteki cambrilsi támadást részben meghiúsító rendőrök a merénylet főszervezőjét is lelőtték - több társával együtt.

Most vált biztossá, hogy Moussa Oukabi a lelőtt terroristák között van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.