Terror

Késes ámokfutó sebesített meg embereket Finnországban

Több embert is megsebesített egy késes ámokfutó a finnországi Turkuban.

2017.08.18 17:19ma.hu

A késelőt lábon lőtték, majd letartóztatták. A rendőrség arra figyelmeztette a lakosságot, hogy maradjanak távol a városközponttól. Twitter-üzenetben közölték, több lehetséges merénylőt keresnek. Elővigyázatosságból kiürítették a közeli könyvtárat és a bevásárlóközpontokból is evakuálják az embereket. A repülőtereket, pályaudvarokat ellenőrzik. Még nem tudni, hogy terrorista indíttatású támadás történt-e.

A sérültek számát nem tudni pontosan, a Turun Sanomat nevű finn lap szerint 7-8 sebesült lehet. A Twitteren ugyanakkor halálos áldozatról is írnak, ám ezt az információt nem erősítette meg senki.

Friss: ketten meghaltak

A finn rendőrség bejelentése szerint ketten is életüket vesztették a támadásban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.