Terror

Újabb terrortámadás történt Spanyolországban, a rendőrök végeztek a merénylőkkel

A Barcelonától száz kilométerre fekvő Cambrilsban robbanómellényt viselő merénylők hajtottak sétáló emberek közé. Többen megsérültek.

2017.08.18 08:21ma.hu
Fotó: AFP

Néhány órával a barcelonai támadás után újabb merénylet történt Spanyolországban. Öt robbanómellényt viselő férfi hajtott gyalogosok közé egy Audi A3-assal a katalán fővárostól száz kilométerre fekvő Cambrilsban. A támadók hét embert - köztük egy rendőrt - megsebesítettek, kettejük állapota válságos.

Az Audi felborult, a rendőrség tüzet nyitott rájuk, amikor kimásztak a kocsiból - írja a BBC. A helyszínen négy terrorsita halt meg, az ötödik később halt bele sérüléseibe - írta a Sky News.

A Guardian úgy tudja, hogy bombamellényeket a rendőrség robbantotta fel, ellenőrzött körülmények között.

A robbanószerek megerősítik a gyanút, hogy korábban nem gázrobbanás történt a Barcelonától kétszáz kilométerre fekvő Alcanarban, hanem azért robbanhatott fel két épület, mert terroristák robbanószereket gyártottak. Az alcanari robbanásban egy ember vesztette életét.

A rendőrség arra kérte a tengerparti Cambrils lakóit, hogy lehetőleg maradjanak otthon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.