Merénylet

Terror Barcelonában: Egy szemtanú szerint lövöldözött is a gázoló

Jelenleg egy halottról és 32 sérültről tudni. Fegyveresek túszokat ejtettek egy étteremben, egyikük a gázoló lehet.

2017.08.17 19:22ma.hu
Fotó: AFP

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, csütörtökön délután egy fehér furgon hajtott a Barcelona egyik forgalmas sétálóutcáján, a La Ramblán nyüzsgő tömegbe. A rendőrség szerint terrortámadás történt, a gázolásos merényletnek egy halottja és 32 sebesültje van.

A hírek szerint két felfegyverzett ember behatolt egy Tallers utcai török étterembe, ahol meg nem erősített hírek szerint túszokat ejtettek és elbarikádozták magukat. Egyikük a furgon sofőrje lehet. A rendőrök jelenleg is tárgyalnak velük.

A 24.hu-nak sikerült beszélnie egy szemtanúval, akinek virágboltja van a La Ramblán. Forrásuk elmondta, hirtelen arra lett figyelmes, hogy sikoltozva rohannak felé az emberek, majd mögöttük meglátta a furgont. Többeknek sikerült félreugrani előle; az ő üzletében is sokan kerestek menedéket, és maga is a földre vetette magát. Állítja, a sofőr, amikor kiszállt, leadott néhány lövést, majd elmenekült.

A városközpont jelenleg le van zárva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.