Terror

Egy brüsszeli lövöldözés miatt is bíróság elé állítják Abdeslamot

A párizsi merényletek szervezője rendőrökre lőtt tavaly márciusban, amikor rajtaütöttek a búvóhelyéül szolgáló lakáson.

2017.08.17 15:44ma.hu

Gyilkossági kísérlet miatt bíróság elé kell állnia Belgiumban a 2015. novemberi párizsi merényletek feltételezett főszervezőjének, a franciaországi őrizetben lévő Salah Abdeslamnak, aki a vád szerint tavaly rendőrökre támadt egy brüsszeli házkutatás során - tudósít az MTI.

A rendőrség tavaly márciusban tartott házkutatást abban a lakásban, amely, mint később kiderült, a terrortámadások óta szökésben lévő Abdeslam búvóhelyéül szolgált.

A terroristák tüzet nyitottak a rendőrökre, akik a lakásban tartózkodó három férfi közül egyet agyonlőttek, kettőnek - köztük Abdeslamnak - viszont sikerült elmenekülnie a háztetőkön át. A lövöldözésben több rendőr is megsebesült. A szökevényeket néhány nappal később elfogták.

Az ügyben Abdeslam és társa, Soufien Ayari ellen gyilkossági kísérlet, illetve tiltott fegyvertartás miatt indult eljárás Belgiumban. A vádhatóság csütörtöki tájékoztatása szerint a tárgyalás időpontját még nem tűzték ki, és az sem biztos, hogy azon Salah Abdeslam személyesen jelen lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.