Bűnügy

Nem elmebeteg a Párizs melletti pizzériába hajtó férfi

Az ügyészek szerint beszámítható volt, amikor elkövette a bűntényt, így felelősségre vonható.

2017.08.16 16:45ma.hu

A pszichiátriai vizsgálat eredménye szerint nem elmebeteg az a férfi, aki hétfőn szándékosan behajtott autójával egy zsúfolt pizzázóba Párizstól keletre, így a törvény által felelősségre vonható - jelentették be szerdán francia ügyészek.

A 32 éves férfi, akinek foglalkozása biztonsági őr, teljesen beszámítható állapotban követte el tettét, amellyel megölt egy lányt, és sérüléseket okozott 12 embernek, közülük négynek életveszélyeseket.

A rendőrség első közlése szerint a férfi feltehetően öngyilkossági szándékból hajtott a pizzázóba, és már a múlt héten is öngyilkosságot kísérelt meg. Az elkövetőt zavart elmeállapotúként említette a hétfő éjjeli rendőrségi jelentés, hozzátéve, hogy a férfi büntetlen előéletű.

A tragédia Sept-Sorts településen történt, 65 kilométerre a francia fővárostól. A lehetséges indítékok köréből az ügyészség kizárta a terrorizmust.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.