Bűnügy

Rács mögé került a világ egyik leggazdagabb embere

A gyémántmágnás Beny Steinmetz vagyonát egymilliárd dollárra becsülik. Csalás, pénzhamisítás és pénzmosás miatt tartóztatták le Izraelben.

2017.08.14 17:15ma.hu
Fotó: APP

Csalás, pénzhamisítás és pénzmosás miatt öt embert tartóztatott le a rendőrség Izraelben, köztük a világ egyik leggazdagabb emberét, a gyémántmágnás Beny Steinmetzet is.

A milliárdos üzletembert legutóbb decemberben csukták le, majd később házi őrizetbe helyezték. A vád szerint nagy mennyiségű kenőpénzt fizetett ki 2014-ben azért, hogy cége, a BSGR megszerezze egy guineai vasércbánya kitermelési jogát. Ebben a bányában található a világ legnagyobb, még kiaknázatlan vasérckészlete.

A gyanús üzlettel kapcsolatban az Amerikai Egyesült Államok, Svájcban, Guineában és Izraelben is nyomozás indult.

Steinmetz most azért került ideiglenesen rács mögé, mert állítólag fiktív szerződéseken keresztül hajtottak végre ingatlanügyleteket Izraelen kívül. Vállalata egyelőre nem kommentálta a történeket.

Legutóbbi letartóztatása után vissza kellett adnia izraeli és francia útlevelét, és 180 napig nem hagyhatta el az országot.

Vagyonát a Forbes jelenleg egymilliárd dollárra becsüli.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.