Hírszerzés

Kémkedéssel gyanúsítják a svájci titkosszolgálat munkatársait

Sajtóhírek szerint a német szövetségi ügyészség nyomoz a svájci titkosszolgálat három munkatársa után, mert azt gyanítja, hogy a Szövetségi Hírszerző Szolgálat (NDB) Németországban kémkedett.

2017.08.14 23:30MTI

A liberális Süddeutsche Zeitung, a Norddeutscher Rundfunk (NDR) és a Westdeutscher Rundfunk közszolgálati rádiócsatornák megbízható forrásból származó információi szerint az ügy összefügg egy svájci titkosügynök korábbi letartóztatásával, aki a gyanú szerint német adónyomozók után kémkedett.

Daniel M. svájci kém - akit tavasszal fogtak el Frankfurtban, és azóta is előzetes letartóztatásban van - listát készített azokról a német adónyomozókról, akik az elmúlt években német adóelkerülők lopott banki adatait vették meg. A jegyzék alapján a svájci hatóságok azonosítani tudták volna, kik részt vettek az ügyletben.

Elsősorban Észak-Rajna-Vesztfália vette meg adócsalók adatait, egy részükért több millió euróért. A tartományi pénzügyminisztérium kimutatásai szerint a megszerzett adatoknak köszönhetően 2015-ben 1,8 milliárd eurónyi adóhátralékot és pénzbüntetést sikerült behajtani.

A német ügyészség egyelőre nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.