Németország

Náci karlendítése miatt verték meg a részeg amerikait

A 41 éves amerikai ellen eljárás is indult a náci jelképek és jelszavak használatát tiltó németországi törvény megsértése miatt.

2017.08.13 14:38MTI

Drezdában egy járókelő megütötte azt a részeg külföldit, aki több alkalommal is náci karlendítést mutatott be a belvárosban, és akit emiatt őrizetbe vettek - közölte a helyi rendőrség vasárnap. A tettes ellen is eljárást indítottak, de egyelőre őt még keresik. Németországban rövid idő alatt ez már a második eset, hogy külföldi állampolgárokat vettek őrizetbe.

A 41 éves amerikai ellen eljárás indult a náci jelképek és jelszavak használatát tiltó németországi törvény megsértése miatt. A kisebb sérüléseket elszenvedő turistánál az őrizetbe vétele után különösen magas véralkoholszintet mutattak ki.

A náci karlendítést bemutató férfit bántalmazó járókelő elmenekült a helyszínről a szombat reggeli incidens után, őt testi sértés miatt keresik a hatóságok.

Augusztusban ez már a második eset volt, hogy Németországban külföldi turisták náci karlendítés miatt kerültek összetűzésbe a hatóságokkal.

Múlt hét végén két kínai turistát vettek őrizetbe, miután náci karlendítéssel pózoltak és fotózkodtak a szövetségi parlament (Bundestag) épülete előtt Berlinben. A parlament őrei vették őket észre, majd értesítették a hatóságokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.