Gyakorlat

Kína harci repülőkkel közelítette meg Tajvant

Peking folyamatosan napirenden tartja egy Tajvan elleni katonai művelet lehetőségét.

2017.08.13 11:26MTI

Kínai harci repülőgépek tartottak hadgyakorlatot Tajvan szigete körül szombaton és vasárnap - közölte a tajvani védelmi minisztérium.

Vasárnap a kínai légierő két katonai szállító repülőgépe repült át a Tajvan és a Fülöp-szigetek közti Bashi-csatornán, majd Tajvan északi része és Japán felé folytatták az útjukat, ahol két további harci repülőgép csatlakozott hozzájuk. Ugyanezen az útvonalon már szombaton is tartottak hadgyakorlatot kínai harci gépek – közölte a tajvani tárca, hozzátéve, hogy a tajvani erők figyelemmel követték a gyakorlatokat, és riadalomra semmi ok.

Peking folyamatosan napirenden tartja egy Tajvan elleni katonai művelet lehetőségét arra az esetre, ha a sziget – amelyet Kína saját részének tart – a formális függetlenség irányába tenne lépéseket.

Kína nemrég nagyszabású katonai modernizációs programba kezdett, és az utóbbi időben egyre határozottabb hangnemben képviseli álláspontját a dél- és kelet-kínai-tengeri területi vitákban is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.