Izrael

Merénylők házait rombolta le az izraeli hadsereg

Azoknak a merénylőknek a házait rombolták le, akik júniusban Jeruzsálemben halálra késeltek egy 23 éves határőr-katonanőt, továbbá azét a magányos terroristáét, aki áprilisban az Ofra nevű ciszjordániai telepnél halálra gázolt szándékosan egy húsz éves izraeli katonát.

2017.08.10 12:55MTI

Az izraeli hadsereg csütörtökön lerombolta több merénylő házát - jelentette a helyi média.

Csütörtök reggel azoknak a merénylőknek a házait rombolták le, akik júniusban Jeruzsálemben halálra késeltek egy 23 éves határőr-katonanőt, továbbá azét a magányos terroristáét, aki áprilisban az Ofra nevű ciszjordániai telepnél halálra gázolt szándékosan egy húsz éves izraeli katonát.

A ciszjordániai Dir Abu Misálban a három Jeruzsálemben késelő merénylő közül kettőnek ledózerolták a házát, harmadik társuk otthonában pedig lakhatatlanná tették a merénylő lakrészét.

A Rámalláhtól északra lévő Szilvád nevű palesztin faluban szintén lerombolták azt az épületet, amelyben az Ofrában támadó merénylő élt korábban.

A 2015 észén kezdődött merénylethullámban számos késeléses, gázolásos és fegyveres merényletet próbáltak elkövetni palesztinok, és az izraeli biztonságiak szerint a merénylők házainak lerombolásának elrettentő hatása van a jövendő támadókra.

Izrael szerint a palesztin politika miatt robbant ki az újabb erőszakhullám, a palesztinok viszont úgy vélik, hogy a több évtizedes izraeli megszállás okozta frusztráltság vezet újabb és újabb merényletekhez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.