Terror

Katonák közé hajtott egy gázoló Párizsban, többen megsérültek

Lesben állt a sofőr, hat katonát megsebesített.

2017.08.09 10:17MTI
A támadót nagy erőkkel keresik (Fotó: Reuters)

Francia katonák közé egy hajtott egy ismeretlen Párizs Levallois-Perret nevű elővárosában szerda reggel, hat katona megsérült, közülük ketten súlyosan.

Az Operation Sentinel terrorellenes művelet keretében 16 katona hagyta el a helyi laktanyát, amikor egy BMW nagy sebességgel közéjük hajtott. Hatan megsérültek, négyen súlyosan, a közeli katonai kórházba vitték őket.

A helyi polgármester, Patrick Balkany azt mondta a BFM hírtelevíziónak, hogy kétségtelenül szándékos támadás volt. A rendőrség egyelőre nem nyilatkozott az indítékról. A támadó elmenekült, a rendőrök nagy erőkkel keresik.

Fotó: Le Parisien


A rendőrség egy BMW-t keres, szemtanúk szerint a támadó a laktanya előtt várakozott - írja a Le Figaro. A merénylő akkor hajtott a katonák közé, amikor járőrőzni indultak a laktanyából.

A rendőrség szóvivője szerint az autó egyértelműen a csoport felé hajtott, de a támadás indítéka még nem tisztázott - írja a Sky News.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.