Időjárás

Hatalmas vihar pusztított Erdélyben

Fákat csavart ki, tetőket és villanyvezetékeket rongált meg a szél. A megáradt Avrig folyó egyik szigetéről tűzoltóknak kellett kimenteniük egy csapat turistát.

2017.08.07 11:33ma.hu
hirdetés
Fotó: MTI

Súlyos károkat okozott az a vihar, amely vasárnap délután és este söpört végig Erdélyen - jelentette a helyi média.

Amint a Digi24 hírtelevízió hétfői híradásában beszámolt róla, hogy a nagy erejű szél több erdélyi megyében is fákat csavart ki, épületek tetőzetét tépte le, és megrongálta a villanyvezetékeket. Az Arad megyei Kisjenőben (Chisineu Cris) a városnapra felállított sátrakat sodorta el a vihar. Bihar megyében fákat és villanyoszlopokat döntött ki a heves szél.

A Mediafax hírügynökség jelentése szerint a Maros megyei Bátoson húsz ház tetőzetét rongálta meg a vasárnap esti vihar, Dicsőszentmártonban (Tarnaveni) pedig egy épületet teljesen tető nélkül hagyott.

A hegyvidéki heves esőzések áradásokat is okoztak. A Fogarasi havasok lábainál a tűzoltóknak kellett kimenteniük egy 12 tagú turistacsoportot, akik a megáradt Avrig folyó szigetén rekedtek.

A viharok egyelőre csak Erdélyt és Moldva északi részét érintették. Dél-Romániában, a Duna melletti megyékben továbbra is másodfokú, narancs színű hőségriadó van érvényben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.