Állatkínzás

Védtelen, kis vadmalacot végeztek ki Balatonszepezden

Egy poszt terjed a Facebookon, miszerint délben a strandolóktól néhány méterre lőttek le egy ártatlan kismalacot.

2017.08.06 17:20ma.hu

Védtelen, kis vadmalacot végeztek ki Balatonszepezden - tette közzé egy férfi a Facebookon. A poszt villámgyorsasággal terjed a közösségi hálón, pláne azok után, hogy a héten brutálisan megnyúztak egy kiscicát.

A beszámoló szerint a vadmalac 5-6 kilós lehetett egy a balatonszepezdi új szabadstrand kerítésétől nagyjából két méterre pihegett egy fa alatt. "Valakik ráhívták a balatonszepezdi dolgozókat, nevezzük falugondnoknak vagy valami ilyesminek azt az embert. Némi tanakodás után nem állatorvost, állatvédőt, hanem valami büdös bunkó vadászt hívtak, aki közelről a strandolók közvetlen közelében fejbe lőtte a kicsi malacot, majd sietve távozott. (...) Déli tizenkét óra után történt az eset, az egész strand hallota a lövést" - írja a szemtanú.

"Odamentem, mert nem akartam elhinni, hogy ennyire sötét gazemberek ezek akik ott intézkednek. A kis vadmalac még kínlódott, nem halt meg azonnal, mert az aki fejbe lőtte még azt sem tudta rendesen csinálni. Szépen megvárták, amíg a kismalac már nem rángatózik aztán elvitték. Percekig haldoklott a lövés után" - tette hozzá.

A szemtanú azt állítja, hogy megkérdezte a vadászkamara megyei titkárát, aki már ideges volt az esettől, tudott róla. De ő azt állította, hogy 50 méterre a nádasban lőtték le a védtelen malacot.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.