Katasztrófa

Hőség - Bozóttűz pusztít a Madarasi Hargitán

A délutáni órákban együttes erővel sikerült megakadályozniuk, hogy a tűz átterjedjen az erdőre, és folyamatban van a tűzfészkek teljes felszámolása.

2017.08.04 17:33MTI

Mintegy három hektáron gyulladt ki a bozót a Madarasi Hargita hegycsúcs közelében - jelentette pénteken az Agerpres hírügynökség.

Az Agerpres híre szerint egy nehezen megközelíthető hegyoldalon a kivágott fák tuskói és a fiatal csemeték gyulladtak meg, és a tűz egy erdős hegyoldalt is veszélyeztetett. A tűzoltóautók nem tudták megközelíteni a lángokban álló hegyoldalt, ezért a kora délutáni órákban a tűzoltók lapátokkal, seprűkkel próbálták megfékezni a lángok terjedését.

Alina Ciobotariu, a Hargita megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-nek elmondta, a Csíkszerdából kivezényelt hivatásos tűzoltóknak a madarasi, madéfalvi és csíkrákosi önkéntes tűzoltók nyújtanak segítséget az oltásban. A délutáni órákban együttes erővel sikerült megakadályozniuk, hogy a tűz átterjedjen az erdőre, és folyamatban van a tűzfészkek teljes felszámolása. A szóvivő elmondta: a kigyulladt terület a csíkrákosi közbirtokosság tulajdonában van. Hozzátette: a tűzoltók nem jelentették, hogy a lángok a Madarasi Hargita üdülő- és síközpont panzióit, menedékházait is veszélyeztetnék.

Hargita megyében péntekre és szombatra másodfokú, narancs jelzésű hőségriasztást bocsátott ki a román meteorológiai szolgálat. A száraz hőség fokozza az erdőtüzek veszélyét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.