Bizarr

Évtizedekkel ezelőtt eltűnt emberek holttestei olvadnak ki a gleccserekből a hőség miatt

Most egy harminc éve eltűnt túrázó holtteste került elő a svájci Alpokban. Egyre több a hasonló eset.

2017.08.02 15:55ma.hu

Egy harminc éve eltűnt német túrázó holtteste olvadt ki egy svájci gleccserből - írja az MTI.

Két alpinista július 25-én, háromezer méteres magasságban talált egy emberi kezet és egy pár cipőt az egyik gleccseren Valais (Wallis) kantonban. A kedvezőtlen időjárási feltételek miatt aznap nem kezdhették meg a kutatást a többi maradvány után, másnap azonban mentők és rendőrök megtalálták a férfi részben még jégbe fagyott holttestét.

A tetemet a berni törvényszéki orvostani intézetbe szállították, ahol formálisan is megállapították a személyazonosságát.

Az 1943-as születésű német férfi 1987. augusztus 11-én tűnt el.

Július közepén egy hetvenöt éve eltűnt házaspár tökéletes állapotban mumifikálódott teteme került elő egy másik svájci gleccseren a Diablerets-hegységben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.