Állatvédelem

Betiltják a szőrmefarmokat Csehországban

Csehországban tilos lesz a vadon élő állatokat a prémjükért tenyészteni és megölni őket. Az új törvény 2019. januárjától lép életbe.

2017.08.02 11:27MTI

A cseh parlament az állatvédők kérésére nagy többséggel megszavazta az új törvényt, miszerint prémjükért már nem lehet tenyészteni a vadon élő állatokat. Viszont az új jogszabály nem érvényes a nyúlra és nutriára, tehát őket továbbra is lehet prémjükért tenyészteni.

Az állatvédők úgy tudják, hogy évente legalább 20 ezer rókát és a nyércet ölnek meg a cseh szőrmefarmokon.

Vannak viszont, akik ellenzik az új törvényt. Azzal érvelnek, hogy eztán illegálisan működnek majd tovább a szőrmefarmok. Továbbá úgy gondolják, hogy a közeljövőben létrejövő illegális szőrmefarmok Lengyelországba és Norvégiába költöznek át, ahol évente több millió állatot ölnek le a prémjükért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.