Több embert megsebesített

Elkapták a svájci láncfűrészes támadót

Svájcban elfogták a láncfűrészes támadót, aki két nappal korábban a német határ közelében fekvő Schaffhausenben több embert megsebesített.

2017.07.26 12:34MTI

A svájci ügyészség beszámolója szerint Zürich közelében fogták el, mintegy hatvan kilométerre attól a biztosítási irodától, ahol hétfőn előbb két embert megsebesített. A helyszínen két ember sokkot kapott, míg egy harmadik könnyebben megsérült a rendőrségi művelet során. A férfinél elfogásakor két felajzott számszeríj volt, illetve egy tegezként szolgáló zacskó, benne kihegyezett vesszőkkel.

Fotó: Zürich-i Rendőrség

Mintegy 300 rendőrt mozgósítottak a tettes őrizetbe vételére, akit korábban többször elítéltek a svájci fegyvertörvény megsértése miatt, illetve ismert volt arról, hogy mentális problémái vannak. A hatóságok elfogásához kérték a lakosság segítségét. Fényképét is nyilvánosságra hozták, amelyen egy 190 centiméter magas, kopasz, ápolatlan megjelenésű férfi volt látható. Számos bejelentés érkezett, ami végül elvezetett őrizetbe vételéhez a Zürich melletti Thalwilben. Nem tanúsított ellenállást.

Egyelőre nem tudni, hogy a gyanúsított miért támadott meg több embert láncfűrésszel, a nyomozók ugyanakkor azt mondták, hogy a támadás összefüggésben lehet azzal, hogy a férfi ügyfele annak a biztosítónak, amelynek irodájában az incidens történt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.