Külpolitika

A török kormánypropaganda szerint Merkel rosszabb, mint Hitler

Egy kormányközeli lap azt írja hogy a beteg törökök nem jutnak orvosi ellátáshoz, a török munkavállalókat elbocsátják, a lakásokat pedig nem adják ki a török kisebbség tagjainak.

2017.07.25 15:11ma.hu
Fotó: AFP

Angela Merkel Németországa elnyomóbb és kegyetlenebb az Adolf Hitler vezette náci Németországnál is - írta kedden a Yeni Akit című kormánypárti török napilap. A címlapon Merkel látható horogkereszttel és a "Rosszabb Hitlernél" címmel.

A cikkben többek között arról írnak, hogy a beteg törökök nem jutnak orvosi ellátáshoz, a török munkavállalókat elbocsátják, a lakásokat pedig nem adják ki a török kisebbség tagjainak. Azonban a dpa német hírügynökség szerint mindezt semmilyen bizonyítékkal nem támasztották alá.

Ibrahim Kalin török elnöki szóvivő az ugyancsak kormányközeli Daily Sabahban írt cikkében a külföldi olvasókat igyekezett megnyugtatni, hogy a Törökországba látogató, ott üzleti tevékenységet végző németek és más külföldiek nincsenek veszélyben. Kalin élesen bírálta, hogy a német sajtó "megszállottan" foglalkozik Erdogannal, és a német médiában megjelent bírálatokat szellemi betegek zavaros gondolataihoz hasonlította.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.